Τρίτη 19 Μάρτιος 2019
ΓΕΝΙΚΑ-ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

59ο ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 31/5-2/6/2013

Η σκόνη έχει κατακαθίσει και το Ράλλυ Ακρόπολις 2013 αποτελεί και επίσημα ακόμα μια σελίδα στην 59χρονη ιστορία του ελληνικού γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Η φετινή έκδοση αποδείχτηκε μια από τις σκληρότερες των τελευταίων ετών, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται μόνο από το γεγονός ότι μόλις 36 (από τα 46) πληρώματα κατάφεραν να φτάσουν στον τερματισμό –πολλά εκ των οποίων κάνοντας χρήση του κανονισμού Rally2-, αλλά από τις δηλώσεις των ίδιων των οδηγών, οι οποίοι επί τρεις ημέρες «πάλευαν» για μια καλή επίδοση, έχοντας πάντα σαν προτεραιότητα την επιβίωση των αυτοκινήτων τους.D1003 LATVALA JARI-MATTI - ANTTILA MIIKKA
Αυτό είναι όμως το Ράλλυ Ακρόπολις, ένας αγώνας με μοναδικό χαρακτήρα και γι' αυτό ξεχωρίζει. Δεν είναι τυχαίο ότι η νίκη επί ελληνικού εδάφους έχει ιδιαίτερη σημασία για κάθε οδηγό, κάτι που επιβεβαίωσε και ο φετινός νικητής, Jari-Matti Latvala (VW Polo R WRC) στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, όπου, ίσως για πρώτη φορά σε ανάλογη περίπτωση, έκανε λόγο για τη δεκάχρονη πορεία του στο σπορ και για το πόσο δικαιωμένος αισθάνεται για την επικράτησή του για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο νικητής της κατηγορίας WRC-2, Robert Kubica, ο οποίος χαρακτηριστικά δήλωσε: «Για εμένα που έχω συνηθίσει σε περιβάλλον πίστας, οι αναγνωρίσεις που έκανα εδώ ήταν σοκ, το οποίο χειροτέρεψε όταν ξεκίνησα τον αγώνα. Ποτέ δεν είχα ξαναδεί ή οδηγήσει σε τέτοιες συνθήκες. Είναι ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα και μια φοβερή εμπειρία».

Δείτε τις Φωτογραφίες

RALLY ACROPOLIS

AUTO

KART

ΜΟΤΟ