Τρίτη 19 Μάρτιος 2019

ROTAX 15/09/2013 ΚΙΟΥΡΚΑ

Όμορφες μάχες στο ROTAX MAX CHALLENGE 2013

Όμορφες μονομαχίες, προσπεράσεις, έντονο ενδιαφέρον λόγω της πρόκρισης στο ROTAX GRAND FINALS στην Νέα Ορλεάνη και αρκετές εκπλήξεις, περιελάμβανε ο σημερινός αγώνας στο Καρτόδρομο.

Έναν πολύ ωραίο αγώνα είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σήμερα, στην πίστα του Καρτόδρομου των Αφιδνών, στα πλαίσια του ROTAX MAX Challenge 2013, ο οποίος περιελάμβανε τα πάντα. Από δυνατές και αμφίρροπες μάχες μέσα στην πίστα μέχρι και χορευτικό show από cheerleaders!IMG 3087

Οι μάχες ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί με τον γύρο προθέρμανσης, που ξεκίνησε στις 9:00 ακριβώς. Οι οδηγοί εκμεταλλεύτηκαν το 20λεπτο warm-up, για να κάνουν τις τελευταίες δοκιμές τους εν όψη των χρονομετρημένων δοκιμαστικών, ενώ μετά ακολούθησε ένα σύντομο briefing μεταξύ των οδηγών και του αλυτάρχη, κου. Στέλιου Καϊάφα, διάρκειας περίπου 10 λεπτών.

Στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά οι οδηγοί, μας έδωσαν μια γεύση του τι θα επακολουθούσε στη συνέχεια. Την pole position των κατηγοριών κέρδισαν οι: Χούρλιας Αθανάσιος (Micro-PRT Motorsport), Τσίμπρης Δημήτρης (Junior-MAITOS KOSMIC Racing), Οικονόμου Χρήστος (Senior-Energy KAITATZIS) και Καλέσης Φίλιππος (PRT Motorsport).

Ο αγώνας ήταν χωρισμένος σε τρία σκέλη, μετά τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Τα δύο πρώτα σκέλη είχαν χαρακτήρα ημιτελικών και το τρίτο αποτελούσε ουσιαστικά τον τελικό της ημέρας καθώς έκρινε τη σύνθεση των βάθρων. Όσον αφορά, όμως, την διεκδίκηση των εισιτηρίων για τον αγώνα στη Νέα Ορλεάνη, οι νικητές θα προέκυπταν υπολογίζοντας τα δύο καλύτερα αποτελέσματα από τα τρία σκέλη και όχι από την θέση που θα καταλάμβαναν στον τελικό.

Στην κατηγορία Micro Max, νικητής αναδείχθηκε ο Μπαλοδήμος Νικόλαος της SPEED FORCE, που αν και εκκινούσε από την τρίτη θέση στον Α' ημιτελικό, κατάφερε να κερδίσει και τα τρία σκέλη του αγώνα στη συνέχεια. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο poleman της κατηγορίας Χούρλιας Αθανάσιος της PRT Motorsport, ενώ τρίτος ήταν ο Δεβετζόγλου Αντρέας επίσης της SPEED FORCE.

Η κατηγορία Junior Max ήταν, δυστυχώς αυτή με τις λιγότερες συμμετοχές καθώς μόνο πέντε καρτ συμμετείχαν. Είχε, όμως, την μεγαλύτερη και πιο ευχάριστη έκπληξη της ημέρας με την συμμετοχή της μοναδικής γυναικείας παρουσίας και μάλιστα από το εξωτερικό. Ο λόγος για την 14χρονη Ισραηλινή, Sofi Gulan, που αγωνίστηκε με τα χρώματα της DR HELLAS και ανέβηκε και στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο τέλος του αγώνα. Νικητής της κατηγορίας και πρώτος που εξασφάλισε το εισιτήριο για τα Grand Finals, ήταν ο Τσίμπρης Δημήτρης της MAITOS KOSMIC RACING, που με χαρακτηριστική ευκολία κέρδισε την Pole position και τα τρία σκέλη. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Αρμπίλιας Μάξιμος της ENERGY KAITATZIS.


RALLY ACROPOLIS

AUTO

KART

ΜΟΤΟ