Παρασκευή 19 Απρίλιος 2019

35o ΡΑΛΛΥ ΚΡΗΤΗΣ 26-27/10/2013

Νικητές οι Κύρκος – Πολυζώης στο 35ο Rally Κρήτης...

Με νίκη των Λάμπρου Κύρκου – Γιώργου Πολυζώη, ολοκληρώθηκε το 35ο Rally Κρήτης, 4ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος rally, 5ος γύρος του Πανελληνίου Κυπέλου οδηγών – συνοδηγών ασφάλτινων rally και 3ος γύρος του Κυπέλου οδηγών – συνοδηγών rally Κρήτης.

Διοργανωτής ήταν ο Α. Ο. Κρήτης, έχοντας συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και το Δημοτικό Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας & Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ)–Τμήμα Αθλητισμού.0006 KARPANOS N - KARPANOS J

Ο αγώνας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία σε όλα τα επίπεδα, παρά τα απρόοπτα που προέκυψαν την τελευταία στιγμή, κάνοντας το έργο της οργάνωσης ακόμα πιο δύσκολο.

Εκκίνησαν 37 πληρώματα και ύστερα από δυνατές μάχες στις έξι ειδικές διαδρομές, κατάφεραν να τερματίσουν 29.
Ο καιρός έκανε το χατίρι σε όλους, οι θεατές έδωσαν βροντερό παρόν, οι αγωνιζόμενοι τον καλύτερο τους εαυτό και το αποτέλεσμα ήταν ανεπανάληπτο.

Οι Κύρκος–Πολυζώης έτρεχαν σε "δικό τους" αγώνα, οδηγώντας το Mitsubishi Lancer Evo9 στο όριο, κέρδισαν και τις έξι ειδικές του αγώνα, ενώ δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά από άλλο πλήρωμα. Με αυτή τους τη νίκη εξασφάλισαν και τον τίτλο, αφού μεγάλωσαν το προβάδισμα που είχαν στη βαθμολογία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Rally.

Πίσω τους έγινε κυριολεκτικά σφαγή για όλες τις θέσεις, με τη μάχη της κορυφής να ξεχωρίζει, όπου τουλάχιστον εφτά πληρώματα από την πρώτη ειδική και για όλη τη διάρκεια του αγώνα, πάλευαν στα δευτερόλεπτα διεκδικώντας τη δεύτερη και την τρίτη θέση της γενικής κατάταξης.

Στη 2η θέση τερμάτισαν λοιπόν οι Νίκος Καρπάνος – Δημήτρης Καρπάνος με Mitsubishi Lancer Evo10, ακολούθησαν οι νικητές της κλάσης Α6, Γιάννης Κακεπάκης – Μάριος Τσαούσογλου με Citroen SaxoVTS, 4οι τερμάτισαν οι νικητές της Α8 Γιώργος Αναπολιωτάκης – Αλέκος Χαλκιαδάκης με Seat Ibiza Kit Car και 5οι οι Γρηγόρης Νιώρας – Κώστας Κακαλής με Subaru Impreza STI.

Στην 6η θέση της γενικής και τη 2η της Α6 τερμάτισαν οι Γιάννης Νικολιδάκης – Μάνος Πετούσης με Peugeot 106, στην 7η οι νικητές της Α7 Δημήτρης και Μάνος Κτιστάκης με Peugeot 306, στην 8η και την 3η της Α6 οι Ανδρέας Περάκης – Κώστας Κουρουγκιαούρης με Peugeot 206, στην 9η θέση της γενικής οι πρώτοι της ομάδας Ε Μανόλης Κυργιανιτάκης – Σήφης Φαραντάκης και στη 10η οι Βασίλης Αναδιώτης – Μανόλης Μακρινός με Reno Clio Sport.

Νικητές στην κλάση Α5 οι Λευτέρης Αλυγιζάκης – Μιχάλης Χατζηδάκης με Rover MG ZR 105 και στην κλάση ΕΕ10 οι Γιάννης Δαμιανάκης, Μιχάλης Μπανταλάκης με Peugeot 205.


RALLY ACROPOLIS

AUTO

KART

ΜΟΤΟ